Putem programa „Aktiviraj se“ podržano 19 omladinskih projekata

Putem programa „Aktiviraj se“, koji realizuje Kancelarija za mlade, a finansira Grad Leskovac, ove godine će sumom od 1,7 miliona dinara, biti podržano 19 omladinskih volonterskih projekata udruženja mladih i učeničkih parlamenata. Njihovim predstavnicima danas su, povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, u Svečanoj sali Grada uručeni ugovori o finansiranju. 

Na ovaj način biće podržano trinaest projekata omladinskih udruženja i šest učeničkih parlamenata srednjih škola na području Leskovca. Jedan od njih je projekat „Oko sebe se okreni – fiziku primeni“, koji su osmislili članovi Učeničkog parlamenta leskovačke Gimnazije, a zahvaljujući čijoj realizaciji će u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi biti opremljen kabinet za fiziku.  

-Sredstva dobijena na ovom projektu iskoristićemo za kupovinu opreme za kabinet fizike, čime ćemo oplemeniti prostor u istom. Na ovaj način izučavanje fizike predstavljaće još veći užitak za đake naše škole. Uz funkcionalniju nastavu i savremeniju tehnologiju  mladi ljudi biće motivisani da te vizije pretvore u dela –  rekao je Vanja Ivančević, član Učeničkog parlamenta Gimnazije.

Program „Aktiviraj se“ samo je jedan od načina na koji lokalna vlast podržava mlade ljude i podstiče ih na aktivizam, naglasio je ovom prilikom Dragoljub Đorđević, član Gradskog veća.  

Program „Aktiviraj se“ se u našem gradu sprovodi već sedam godina. Od 2015, kada se krenulo sa ovakvim vidom podrške mladima, iz gradske kase je opredeljeno 8, 9 miliona dinara.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*