Radnici GAS-a obustavili rad na sat vremena

legas

Leskovac – Radnici Gradske autobuske stanice stupili su danas u jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući, između ostalog, momentalno ukidanje blokade tekućeg računa od strane Poreske uprave .

 Oni  traže i striktno pridžavanje odredbi po kojima su , na osnovu  dobijene dozvole za obavljanje komunalnih delatnosti,  prevoznici u javnom gradskom saobraćaju  u obavezi da im polazno i završno odredište za sve polaske bude upravo Gradska autobuska stanica, što se, prema rečima predstavnika štrajkačkog odbora ni malo ne poštuje.

Oni takođe trde da iz gradskog budžeta nisu dobili nikakva sredstva i da se  finasiraju isključivo iz svojih izvora.

 „ Bez obzira na to što smo  se u više navrata obraćali nadležnim gradskim službama, oni nisu imali sluha za naše  nagomilane probleme , koji bi mogli jednostavno da se reše ukoliko bi privatni prevoznici polaske  i dolaske obavljali u stanici a ne van nje „ naglasio je predsednik Štrajkačkog odbora GAS –a  Radojica Simonović.

Zaposleni u Gradskoj autobouskoj stanici takođe zahtevaju da se pojača rad inspekcijskih službi, da se ukinu takozvana divlja stajališta prevoznika i na međugradskim linijama i ona za prevoz u gradskom saobraćaju i da nadležna inspekcija reaguje kako bi se sprečilo prodavanje karata za javni prevoz van mesta koja su za to predviđena.

Oni traže i da im se  isplate zaostale zarade i porezi i doprinosi  za april, drugi deo majske i cele junske i julske plate.