Rekonstrukcija puta od Leskovca do Vlasotinca gotova do kraja avgusta, u toku postavljanje dela vodovodne i kanalizacione mreže

Na putu od Leskovca do Vlasotinca, na deonici od pružne rampe do Nomanice, paralelno sa rekonstrukcijom saobraćajnice odvijaju se i poslovi na postavljanju vodovodne i kanalizacione mreže. Realizaciju ova dva ugovora finansira Grad Leskovac u ukupnom iznosu od 45,3 miliona dinara.

Prilikom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, istakao je da je do sada završeno 50 posto od ukupno planiranih poslova na obnovi puta.

Radovi na rekonstrukciji puta Leskovac – Vlasotince u ukupnoj dužini od 6,5 kilometara koji su počeli krajem septembra prošle godine trebalo bi da budu završeni u avgustu ove. Olakšavajuća okolnost je što su se ovi poslovi odvijali i za vreme vanrednog stanja.

Jedan od prioriteta prilikom rekonstrukcije puta je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, pa će sa tim ciljem na deonici Leskovac – Vlasotince biti izgrađena i dva kružna toka.  Po završetku radova na vodovodu, 39 korisnika će biti priključeno na mrežu u ulici Sime Pogračarevića, a još sedam bočnih ulica biće povezano. Inače, dužina planirane vodovodne mreže  je oko 1 500 metara, a kanalizacione oko 1 900 metara.

Ukupna vrednost rekonstrukcije puta od Leskovca do Vlasotinca, deonice od pružne rampe u Leskovcu do Nomanice, je 283,3 miliona dinara, a investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *