Gradski i prigradski prevoz počinje od 8. maja, kakve su obaveze prevoznika i korisnika

Od 8. maja gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Leskovca počeće sa radom, a na osnovu donetog zaključka Štaba za vanredne situacije i odluke Vlade Republike Srbije.

Prevoz će se obavljati fazno po već ustaljenom redu vožnje kao i pre donošenja vanrednih mera sa svim utvrđenim polascima.

Prioritet u ovoj prvoj fazi organizovanja gradskog i prigradskog prevoza imaju zaposlena lica koja moraju da poseduju potvrdu od svog poslodavca da su u radnom odnosu.

Prevoznici kojima je poveren posao, kao i korisnici moraju da se pridržavaju donetih mera zaštite: vozilo pre polaska i pre dolaska  sa linije potrebno je oprati i dezinfekovati, u vozilu neophodno je vidno obeležiti mesta koja se koriste uz primenu mere socijalne distance između putnika, na podu vozila obeležiti smer kretanja, u vozilu ne sme biti uključen klima uređaj, ulazak  je na prednja  vrata i to za putnike koji koriste zaštitu opremu maske i rukavice.

Obaveza je zaštitna oprema za vozača i drugo službeno lice u vidu maske, rukavica i vizira, kao i zaštitna barijera za vozača od providnog materijala koji se može prati i dezinfikovati. 

U drugoj fazi priroitet imaju studenti i đaci, u trećoj će mogućnost korišćenja gradskog i prigradskog prevoza imati nezaposleni i penzioneri do 65 godina starosti i u poslednjoj četvrtoj i osobe starije od 65.

Kontolu poštovanja svih mera vršiće komunalni inspektori i komunalna milicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*