Rekonstrukcija školskog objekta u Navalinu okončana

U leskovačkom selu Navalin, završena je rekonstrukcija izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Bora Stanković“ iz Bogojevca, kao i dogradnja predškolske ustanove. Iz budžeta Grada Leskovca za ove namene opredeljeno je ukupno 14,8 miliona dinara. Tim povodom, gradonačelnik Goran Cvetanović posetio je danas ovo mesto.

Rekonstrukcija fasade, postavljanje potpuno novih električnih instalacija i renoviranje toaleta, samo su neki od radova, koji su izvedeni prilikom obnove školskog objekta u Navalinu.  Ovo izdvojeno odeljenje broji svega desetak učenika, koji pripadaju prvom, drugom i trećem razredu, kao i dva učitelja. Ovog prvog septembra, u školske klupe sela su samo tri đaka prvaka.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave je ulaganje u vaspitno-obrazovne ustanove, istakao je, između ostalog, gradonačelnik Goran Cvetanović, dodavši da je ove godine za oblast obrazovanja izdvojeno milijardu i 100 miliona dinara, od čega je 400 miliona opredeljeno samo za funkcionisanje Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“.

Ovom prilikom, gradonačelnik Cvetanović najavio je da će u matičnoj školi „Bora Stanković“ u Bogojevcu biti izvedena sanacija podova, kao i renoviranje učionica i toaleta u izdvojenom odeljenju ove škole u Jašunji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *