Renovirane prostorije i unapređen rad biblioteke u Vučju, koja broji više od 600 članova

Više od 600 članova, od kojih su većina aktivni, trenutno koriste usluge ogranka Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Vučju. Publikacije se stalno obnavljaju, tako da ovaj ogranak poseduje više od 16 hiljada naslova. Zahvaljujući projektu Izgradnja kapaciteta za realizaciju elektronske pozajmice u isturenim odeljenjima„, obezbeđena je i oprema za elektronsku pozajmicu knjiga.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je danas ovaj objekat, čije su prostorije nakon više decenija renovirane. Za ove namene izdvojena su sredstva u iznosu od 370 hiljada dinara.

Pored toga što su prostorije biblioteke sanirane od vlage i okrečene, u njima su zamenjene električne instalacije i rasveta, namešten laminat i postavljene instalacije za internet priključke sa otvorenom internet mrežom.

U jednom kutku biblioteke izložena je postavka dela slikara Bratislava Anđelkovića, poznatijeg kao Bata iz Vučja.

Direktorka Narodne biblioteke “Radoje Domanović” Vesna Ilić govorila je o rezultatima koji su zaposleni u ovoj ustanovi kulture ostvarili u prethodnom periodu.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“, uprkos ubrzanom tehnološkom razvoju, uspeva da ide u korak sa vremenom, zahvaljujući dobrom rukovodstvu i predanom radu zaposlenih, ocenila je Marija Rajković, koja se obratila ispred Kabineta gradonačelnika Leskovca.

Ona je dodala da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u ovu oblast, podsetivši da je ove godine za rad ustanova kulture opredeljeno 9,1 odsto ukupnog budžeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *