Poboljšan sistem grejanja u osnovnoj i srednjoj školi u Vučju

U Srednjoj školi „Svetozar Krstić Toza“ u Vučju završeni su radovi na poboljšanju sistema centralnog grejanja, koji su podrazumevali zamenu kotlova i pumpe, a za šta je iz gradske kase izdvojena suma od 2,8 miliona dinara.

S obzirom na to da ista kotlarnica zagreva i prostorije Osnovne škole „Bora Stanković“, zahvaljujući ovoj investiciji, učenici pomenutih vaspitno-obrazovnih ustanova školsku 2021/2022. godinu dočekali su u toplijim učionicama. Srednju školu u Vučju su povodom ovih radova posetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa predstavnicima lokalne samouprave.

Zamenom kotlova i pumpe u Srednjoj školi „Svetozar Krstić Toza“ u Vučju ostvarena je ušteda energije od 15 do 20 odsto. Pored ove investicije, sredstvima u iznosu od 400 hiljada dinara u Srednjoj školi “Svetozar Krstić Toza” opremljen je i kabinet za izvođenje praktične nastave učenika smera kulinarski tehničar. 

Brankica Stamenković, član Gradskog veća, podsetila je na ulaganja od strane lokalne samouprave u oblast obrazovanja, iznevši podatak da su od 2012. godine sredstva za ovu namenu povećana sa 400 na 700 miliona dinara, koliko je ove godine opredeljeno iz gradskog budžeta.

Između ostalog, pre dve godine u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Vučju saniran je krov, za šta je izdvojena suma od 3,8 miliona dinara. Takođe, repariran je parket u fiskulturnoj sali, a školsko dvorište koje koriste obe škole uređeno, a potom i postavljena ograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*