“Roštiljijada” proglašena za najbolju manifestaciju u Srbiji

Leskovačka “Roštiljijada” je ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade u oblasti turizma “Turistički cvet” za najbolju manifestaciju u Srbiji. Ovu nagradu je Nebojši Kociću direktoru leskovačke turističke organizacije uručila Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije  u pozorištu “Madlenianum” u Beogradu.

Odluku o dodeli nagrada doneo je žiri kojim je predsedavao profesor Slobodan Čerović, a činili su ga novinarka Ana Emić, Ivan Trifunović , direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, Vesna Zlatić, zamenica direktorke Turističke organizacije Srbije  i Aleksandra Urošević, član Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije. Ove godine u konkurenciji od preko 70 kadnindata u 7 kategorija, žiri je prilikom glasanja posebnu pažnju obratio na kreativne inicijative i angažman pojedinaca i organizacija kao i prilagođavanje uslovima izazvanim epidemijom virusa korona.

„Roštiljijada“ je  Leskovac učinila prestonicom roštilja i označila ga kao nezaobilaznu turističku destinaciju. Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu, rečeno je na dodeli nagrada.

Inače nagrada  „Turistički cvet“ se 36. put zaredom dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *