RUŽIĆ: USKORO POD VIDEO NADZOROM STROGI CENTAR GRADA I SVE JAVNE USTANOVE U LESKOVCU

Leskovačku Roštiljijadu danas je posetio i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. On je pohvalio ovu manifestaciju, istakavši da je reč ne samo leskovačkom, već I srpskom brendu.

On je ovom prilikom najavio što skoriju realizaciju projekta koji podrazumeva pokrivanje video nadzorom teritoriju našeg grada i svih javnih ustanova. Reč je o projektu čija je vrednost preko 150 miliona dinara, a njegova realizacija se očekuje u idućoj godini. Vido nadzor biće postavljen zahvaljujući projektu koji će se finansirati preko Evropske investicione banke i UNDP.

On je dodao da će video nadzorom biti pokrivene i sve važne gradske i republičke ustanove i institucije, škole i obaništa.

„Taj projekat je pokrenut još pre godinu i po dana, dugo je trajao proces pregovaranja sa međunarodnim finansijskim institucijama, pre svega sa Evropskom investicionom bankom -rekao je Ružić.

Inače, ovim projektom obuhvaćeno je 40 opština i gradova u celoj Srbiji, uglavnom treće i četvrte kategorije razvijenosti, a svaka od njih ima različite projekte.