Sa pet sinova žive u bedi! Iz lokalne samouprave ih savetovali da ne rađaju više dece

porodica

Leskovac – Goran i Olivera Marković iz Leskovca imaju petoricu sinova. Nadaju se da će uskoro dobiti još jednog.

Ovo je neverovatna priča o Leskovčanima koji se svim silama bore protiv bele kuge. Sve bi bilo idealno, da oni ne žive u jednosobnom stanu, bez posla su i imaju preko 210 hiljada dinara duga za struju, telefon i komunalije.

Markovići ne uspevaju da sastave kraj sa krajem. Nemaju ni televizor u stanu, ali ne odustaju.

Goran je i ratni veteran. Učestvovao je u ratovima u Hrvatskoj i na Kosovu. Dijagnostifikovan mu je post ratni sindrom. Za porodicu zarađuje na sezonskim i dnevnim poslovima.

„Kada mi neko da hiljadu dinara, prezadovoljan sam. Ali to se odmah potroši na najosnovnioje“ priča ovaj čovek.

Ova porodica živi od 17 hiljada dinara socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Goran se, kako kaže, za posao čak četrnaest puta obraćao gradskim vlastima.

„Obraćao sam se pomoćniku gradonačelnika Dejanu Cakiću koji mi je na kraju rekao da prestanem da se žalim i da me niko nije terao da ih pravim. A moji sino0vi su moje najveće bogatstvo“ kaže nam četrdesetogodišnji Goran.

Najstariji sin Georgije ima 15, a najmlađi Vasilije 5 godina. Deca su dobri đaci i svi treniraju džudo. Markovići su ponosni na njih.

Olivera do sada nije pokušavala da se zaposli jer je morala da se brine o sinovima.

Ovi ljudi ne traže mnogo – samo stalni posao i mogućnost da svojoj deci pruže najosnovnije stvari za iole normalan život.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE