Sednica SO Vlasotince: usvojen izveštaj o izvršenju budžeta, program kontrole kvaliteta vazduha, šef Odborničke grupe SPS napustio sednicu …

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su, na sinoćnjoj sednici, izveštaj o izvršenju budžeta za ovu godinu zaključno sa 30. septembrom, po kome je procenat izvršenja za devet meseci 63,4 posto.  Predsednik opštine Bratislav Petrović odgovorio je na primedbu odbornika Grupe građana “Dr Dragan Spasić“ Dragana Jovića da su na mnogim pozicijama nule.

“Dok se poslovi dobijeni na javnim nabavkama ne završe ili konkursi ne  sprovedu do kraja, sredstva za te namene ne mogu da budu isplaćena. Nakon isplata,na tim pozicijama će se pojaviti procenat izvršenja – rekao je Petrović.

Na primedbu opozicije da nije trebalo nabavljati dva nova vozila za potrebe Opštinske uprave, odgovorio je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

“Nabavili smo dva nova vozila jer su dva stara van pogona, zbog čestih kvarova. Ali smo ih nabavili nakon što smo obnovili vozni park komunalnih preduzeća, što nije urađeno decenijama – naglasio je Kocić.

On je dodao da su neki programi i projekti trogodišnji odnosno dvogodišnji i da je pre desetak dana započeto dopremanje i skladištenje grebanog asfalta,  a da će sa povoljnim vremenskim uslovima na proleće početi i njegova ugradnja.

Na sinoćnjoj sednici usvojen je Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Vlasotince, čime je predviđeno postavljanje jednog mernog mesta i to u centru grada. Nakon diskusije, odbornici su se složili da se pokrene procedura za postavljanje mernih instrumenata i na drugim lokacijama u gradu, kako bi se stekla prava slika stanja vazduha tokom cele godine i nakon toga sprovele određene mere zaštite.

Nakon pauze, šef odborničke grupe SPS-a Ivan Rajković obavestio je odbornike da će napustiti sednicu i da on i odbornici SPS  neće učestvovati u daljem radu ove sednice zbog nezadovoljstva izborima sprovedenim u OO SPS Vlasotince. Rajković je zahvalio na saradnji koalicionim partnerima iz SNS-a i Jedinstvene Srbije i dodao da ta saradnja ostaje na visokom nivou.

Odbornici su usvojili i odluke o visini stope poreza na imovinu, prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti, odluku o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i odluku o učešću građana u budžetskom procesu kroz sprovođenje projekta „Zajedno do cilja“. Nakon sprovedenog konkursa, za direktora SRC Vlasina imenovan je Saša Đokić, dosadašnji vršilac dužnosti direktora ove ustanove.

Skupština je donela i odluku o potvrđivanju mandata odborniku Lidiji Stanković, diplomiranom filologu iz Orašja, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.Usvojeno je i  niz rešenja o razrešenju starih i imenovanju novih članova školskih odbora u školama u Svođu, Donjoj Lopušnji, Gornjem Prisjanu i školi „8.oktobar“ u Vlasotincu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *