Serije “Kljun” i “Područje bez signala” nagrađene priznanjem za najbolju režiju na 16. LIFFE-u

Na 16. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE dodeljena je nagrada za najbolju režiju u kategoriji Dramska serija – pojedinačna epizoda Urošu Tomiću i Jeleni Gavrilović i to za osmu epizodu prve sezone serije “Kljun”. Tim povodom, na konferenciji za medije, govorio je danas reditelj Uroš Tomić.

U konkurenciji je bila ukupno 31 dramska serija, prikazana u periodu od januara 2021. do juna 2023. godine. Reditelj Uroš Tomić naglašava ovom prilikom da je u Srbiji veliki broj televizijskih serija rađen po istom principu, odnosno sa elementima kriminala, zbog čega je došlo do prezasićenja ovakvim sadržajima.

Takođe, dodeljena je i nagrada za najbolju režiju mini serije, Daliboru Mataniću za “Područje bez signala”.

Današnjoj konferenciji za novinare, prisustvovao je i Nik Pinkerton, američki scenarista filma “Slatki istok”, koji je prikazan u kategoriji “Divlji film”. Inače, Pinkerton je veliki ljubitelj filmova Dušana Makavejeva, čije ime nosi nagrada u programu “Divlji film”.

Ovogodišnji LIFFE će trajati do 19. septembra, a na samoj završnici festivala biće uručene nagrade “Živojin Žika Pavlović” za glavni takmičarski program i “Dušan Makavejev” u kategoriji “Divlji film”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *