Većnici raspravljali o izmenama Plana nabavki, kao i srednjoročnog Plana poslovne strategije “Vodovoda”

Rekonstrukcija montažnog klizališta u Leskovcu, nabavka i postavljanje dečijih mobilijara u gradskom, parku Devet Jugovića i naselju Dubočica, neki su od projekata predviđenih Predlogom izmene i dopune Plana nabavki za 2023. godinu, koji je usvojen na današnjoj sednici Gradskog veća.

Takođe, data je saglasnost  na izmene Srednjoročnog plana poslovne strategije i razvoja Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“ od 1. januara ove do 31. decembra 2025. godine, prema kojima će, zbog učestalih havarija, biti rekonstruisane ulica Omladinskih brigada i 22. u naselju Rade Žunić.  

Predlogom izmene i dopune Plana nabavki za 2023. godinu je, između ostalog, predviđeno i postavljanje teretane na otvorenom, uz  učešće neformalnih grupa građana “Grad po meri čoveka”, zatim dečjeg mobilijara, kao i parterno uređenje degradirane javne površine u Leskovcu, u saradnji sa grupom građana “Staza sporta i duhovnosti”.    

Usvojena je i izmena i dopuna Programa poslovanja i rada Javno komunalnog preduzeća „Toplana“ Leskovac za 2023. godinu, kao i Programa korišćenja sredstava iz budžeta grada ovog preduzeća. Kako je objasnio Tomica Jovanović, direktor ovog preduzeća, izmene se vrše kako bi se Osnovna škola „Vasa Pelagić“ i Medicinska škola priključile na sistem daljinskog grejanja.  


Pored ostalog, usvojeni su i predlozi rešenja kojima se daje saglasnost na odluke Komisije Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede za mere Investicije u imovinu poljoprivrednih gazdinstava i Investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga.  

Usvojen je i predlog rešenja kojim se daje saglasnost na Odluku Komisije Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede o dodeli podsticajnih sredstava Poljoprivrednoj zadruzi “Lokošnički koziji rog”, kako bi pokrenula postupak brendiranja autohtone sorte crvene paprike.

Većnici su raspravljali i o predlozima odluka kojima se usvaja Pravilnik o načinu i kriterijumima za ostvarivanje prava na dodelu sredstava za finnasiranje/sufinansiranje programa udruženja građana u poljoprivredi, kao i Program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji Leskovca. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *