Šesnaest ugovora visokoškolcima za obavljanje stručne prakse

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, u Svečanoj sali grada Leskovca, uručeno je 16 ugovora visokoškolcima za obavljanje stručne prakse. Za ovu namenu, iz budžeta lokalne samouprave, obezbeđeno je ukupno 7 miliona dinara.

Deset poslodavaca pružilo je priliku mladim ljudima za dalje usavršavanje putem stručne prakse, odnosno u sklopu jedne od mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Među njima su Vesna Petrović, master ekonomista koja će obavljati stručnu praksu u Ekonomskoj školi “Đuka Dinić” i Aleksandra Stanojević, diplomirani inženjer saobraćaja. One su se zahvalile lokalnoj samoupravi na pružemoj šansi da stečena teorijska znanja primene u praksi.

Prema rečima predsednika Privremenog organa Grada Leskovca Gorana Cvetanovića, u predstojećem periodu biće sprovedena mera samozapošljavanja za koju će ugovori biti uručeni, kako kaže, početkom decembra meseca. On je ovom prilikom dodao da je u tekućoj godini za meru stručne prakse iz gradskog budžeta opredeljeno ukupno 30 miliona dinara.

Od 2013. godine, u okviru mera stručne prakse, do sada je podržano 1.408 lica, a iz budžeta grada Leskovca za ove namene izdvojena su 2 miliona evra ili 215 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *