Uspostavljen Privremeni organ Grada Leskovca

Na konstitutivnoj sednici uspostavljen je Privremeni organ grada Leskovca, na čijem čelu se nalazi Goran Cvetanović, dosadašnji gradonačelnik Leskovca.

Za članove ovog organa imenovani su Brankica Stamenković i Stefan Kitanović, koji su obavljali funkciju gradskih većnika, zatim Aleksandar Đurović, dosadašnji predsednik Skupštine i Nenad Filipović, odbornik u lokalnom palamentu.

S obzirom na to da je Vlada Republike Srbije, 30. oktobra, donela odluku o raspuštanju Skupštine grada Leskovca, iskazana je potreba za formiranjem Privremenog organa, koji će vršiti neophodne dužnosti do konstituisanja narednog skupštinskog saziva, nakon izbora, zakazanim za 17. decembar.

Isto tako, na današnjoj sednici, usvojena su rešenja o imenovanju Zorana Vukašinovića za sekretara i Vladimira Brankovića za zamenika sekretara Privremenog organa grada Leskovca.

Na dnevnom redu prve konstitutivne sednice, između ostalih, našli su se i predlozi Rešenja o prestanku funkcije gradonačelnika, zatim zamenika gradonačelnika, članova Gradskog veća, kao i o prestanku funkcije predsednika Skupštine grada Leskovca i mandata odbornika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *