Šesta izložba suvenira i turističkih publikacija LESKOVAC 2023

Jubilarna 16. izložba suvenira i turističkih publikacija LESKOVAC 2023, biće organizovana 2. i 3. novembra u holu Narodnog pozorišta, navodi se u saopštenju za javnost Turističke organizacije grada Leskovca.

Na predstojećoj izložbi, turističku ponudu svojih opština i regiona predstaviće preko 50 izlagača iz svih krajeva naše Republike.

Izložba je promotivnog i takmičarskog karaktera, a nagrade će se dodeljivati u sledećim kategorijama: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, video publikacija (turistička reportaža, turistički promotivni film i promo spot), suvenir, upotrebni predmet, turistički plakat, najoriginalniji eksponat, turistička fotografija (kolekcija fotografija i pojedinačna fotografija), turistička mapa i turistička razglednica.

Kriterijumi za ocenjivanje su autentičnost – u kojoj meri suvenir (promotivni materijal) oslikava osobenosti kraja iz kog potiče, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i  opšti utisak. 

Tokom dvodnevnog programa za sve učesnike izložbe biće organizovana vožnja turističkim vozićem ulicama grada i obilazak Narodnog muzeja, Gradske kuće, Saborne crkve, crkve Odžaklije i gradskog stadiona. 

U petak, 3. novembra, predstavnici turističkih organizacija posetiće i Jašunjske manastire.  Inače, svečano otvaranje izložbe zakazano je za 13 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *