Sigurnoj kući u Leskovcu donirano 300.000 dinara

Danas je u Centru za socijalni rad Leskovac održan radni sastanak sa Udruženjem građana Atina, predstavnicima lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, privrednicima, preduzetnicima i civilnim sektorom u okviru projekta „Podrška Prihvatilištima za žene i decu žrtve nasilja u Srbiji u obezbeđivanju veće sigurnosti i unapređivanju kvaliteta rada“, kroz koji je Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici u Leskovcu donirano 300.000 dinara u cilju povećanja bezbednosti korisnicima ove usluge.

U ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića obratila se član Gradskog veća Sanja Milošević, koja je istakla značaj zajedničkog delovanja celokupne zajednice za kvalitetnu socijalnu zaštitu.

“Rukovodeći se činjenicom da je socijalna politika jedan od nosećih stubova društva, grad Leskovac iz godine u godinu odvaja sve veća sredstva za ovu oblast, i kontinuirano ulaže u unapređivanju kvaliteta života i bezbednosti korisnika usluge tzv. „Sigurne kuće“. Sigurna kuća u Leskovcu je smeštajna jedinica žrtava nasilja svih opština Jablaničkog okruga, druga otvorena u Srbiji, a prva koja je dobila licencu za rad u maksimalnom periodu od 6 godina. Ove godine je licenca obnovljena. Trudićemo se da u godinama koje dolaze poboljšamo i unapredimo kvalitet usluga i povećamo stepen bezbednosti svih korisnika usluga iz domena socijalne zaštite” – istakla je Milošević.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *