Udruženje “Zeleni ustanak” objavilo konkurs za prijavu kandidata za odbornike u Skupštini grada Leskovca

Udruženje “Zeleni ustanak” Leskovac je objavilo konkurs za prijavu kandidata za odbornike u Skupštini grada Leskovca. Ideja im je da za predstojeće lokalne izbore koji se očekuju krajem ove ili početkom sledeće godine podrže kreiranje jedinstvenei nezavisne i zborne liste na kojoj će biti neki novi, nekompromitovani i ljudi od integriteta koje Leskovac svakako ima i koji kao i dosta drugih građana Leskovca nisu zadovoljni šta to sve godinama unazad nude i rade vlast i opozicija, navodi se u saopštenju.

Traži se do 75 kandidata, koliko ima i mesta u Skupštini grada, kojima će Udruženje pružiti neophodnu medijsku, logističku i finansijsku podršku sve do njihovog izbora u Skupštinu grada. Nakon toga Udruženje će sa njima prekinuti dalju saradnju i omogućiti im da bez bilo kakve obaveze prema Udruženju odnosno potpuno samostalno nastave svoj dalji rad u Skupštini grada na dobrobit svih građana Leskovca, a ne samo odabranih i podobnih.

Pored ostalog od kandidata se očekuje da budu po dobrom prepoznatljivi odnosno imaju kredibilitet i podršku u svom najužem okruženju u kom žive, odnosno svom ulazu, zgradi, ulici, ili naselju obzirom da će nakon izbora jedan od osnovnih kriterijuma za odlučivanje ko će od kandidata sa izborne liste sedeti u Skupštini grada biti odnos broja osvojenih i ukupnog broja glasova na svom biračkom mestu, a ne redosled na izbornoj listi koji na drugim stranačkim izbornim listama određuju političke stranke uglavnom na osnovu poslušnosti kandidata i lojalnosti stranci a ne građanima koji ih glasaju. To će predstavljati jedinstven i direktan izbor odbornika gde građani, a ne političke stranke, odlučuju ko će sedeti u Skupštini grada.

Udruženje ujedno moli sve svoje sugrađane da im pišu i predlože kandidate koje bi želeli da vide na jednoj takvoj nezavisnoj i građanskoj listi. Kandidati sa najviše predloga biće kontaktirani od strane Udruženja što opet predstavlja jedan novitet gde građani, a ne političke stranke, mogu odlučivati ko će uopšte biti na izbornoj listi pa time i u prilici da bude biran.

Čitav tekst konkursa, šta se očekuje i nudi kandidatima kao i način na koji se zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove mogu prijaviti je dostupan ovde ili na interent stranici Udruženja www.zeleniustanak.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *