Šta radi kontejner u reci?

kontejner 1

Leskovac – Gradska Uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Por Werener i Weberom  izvadila je danas deo kontejnera iz korita reke Veternice u samom centru grada.

Iz ove uprave bili su šokirani slikom koju su zatekli na licu mesta.

Za čišćenje rečnog korita zadužene su Srbija vode, ali su nam rekli da ovako nešto nisu mogli da gledaju pa su samoinicijativno angažovali svoje ljudstvo da se ukloni deo kontejnera iz reke.

„Šokirana sam i razočarana! Nadam se da su ovo izolovani incidenti, ali nam i dalje čupaju cveće iz parkova, lome klupe i kante… Da li je moguće da još uvek nismoi razvili svet o očuvanju životne sredine iako smo do sada kao lokalna samouprava očistili preko 40 divljih deponija u Leskovcu i okolini?“ pita se Bobana Stošić iz gradske Uprave za zaštitu životne sredine.

kontejner 2

Ovo nije prvi put da kontejneri „lete“ u reku i to na ovom istom mestu.

„Najverovatnije su u pitanju vandali i to rade noću. Zamolila bih svakog ko vidi te koji to rade da ih uslika ili prijavi. Biće najstrože kažnjeni“ kaže Stošićeva.

Iz PWW-a se takođe žale na sugrađane koji uništavaju kontejnere u gradu. Jedan novi kontejner košta 40.000 dinara.

kontejner 3

Iz gradske Uprave za zaštitu životne sredine tvrde da više neće biti tolerantni prema sugrađanima koji uništavaju gradsku imovinu ili odlažu otpad na mestima gde to nije dozvoljeno.

Svaki uočeni pojedinac biće kažnjen kako to propisi predviđaju.