Štarjkuje 120 advokata u Leskovcu

advokati

Leskovac – Niko ovako nije ujedinio advocate u Srbiji u poslednjih 100 godina! To je po rečima leskovačkih advokata pošlo za rukom trenutoj autokratskoj vlasti I “ poupismenom ministru Selakoviću “ .

Većina od 120 advokata koliko ih radi u Leskovcu, obustavilo je rad  zbog odluke Vlade Republike Srbije kojom se notarima daju mnogo veća ovlašćenja nego samim advokatimna, i sudstvu uopšte.

Pre obustave rada, dnevno je u Leskovačkom sudu obavljano izmedju 300 i 400 parnica.

Advokati su složni u odluci da do ispunjenja njihovih zahteva neće prisustvovati suđenjima.

“ Advokatska komora Srbije  mišljenja je  da su vlast i ministar Selaković ujedinili advokaturu kao nikad dosad, i da ova profesija mora da odgovori na uvrede, poput onih da rade za tajkune.Komora javnih beležnika Srbije osnovana je protivzakonito , a prava koja su najnovijem zakonskim odredbama od notara vraćena advokatima su smešna I vređaju advokatsku  inteligenciju I sam Ustav “ , rekao je advokat Nebojša Cvetković, predsednik advokatske zajednice Leskovac.

Advokati žele da pregovaraju sa svim predstavnicima Vlade, a ne samo ministrom Selakovićem, čiju ostavku traže, poručenpo je na konferenciji za novinare Advokatske zajednice Leskovac.

“Državni udar na advokaturu” nije projekat ministra Selakovića, već cele izvršne vlasti, zaključeno je ovom prilikom, uz konstataciju da se sa obustravom rada neće prestati dok se advoikatima ne ispune svi zahtevi.