Počeli muzički susreti dr Mire Ivanović

10377994_1520623518182692_2340293225683697482_n

Leskovac – Koncertom Kamernog orkestra „Amoroso“ u svečanoj sali leskovačke gradske skupštine sinoć su počeli trodnevni Muzički susreti „Doktor Mira Ivanović“, koje je otvorio naš poznati pijanista i član umetničkog saveta susreta Vladimir Milošević.

On je podsetio da je ovaj muzički događaj velika podrška mladim i talentovanim umetnicima, ne samo iz Leskovca već i šire, za šta se, kao veliki pobornik za razvoj kulture i prijatelj umetnika, posebno zalagala Mira Ivanović.

,,Zahvaljujući njenoj upornosti i autoritetu koji je uživala, Leskovac je posle mnogo godina dobio koncertni klavir, rekao je Vladimir Milošević’’.

Na sinoćnjem koncertu sa Kamernim orkestrom „Amoroso“  kao solisti, nastupile su i violinistkinje Jelena Stojanović, Biljana Stevanović i Biljana Jakšić – Nikolić iz Beograda i Jelena Pejić iz Leskovca, mladi gitarista Damjan Stanković iz Vranja, pijanisti Ivan Mišić, učenica Muzičke škole iz Leskovca i Ivan Bašić, student fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu i Aleksandar Stafanović, harmonika, Leskovčanin koji trenutno živi i radi u Kragujevcu.

Sutra trećeg dana Muzičkih susreta „Doktor  Mira Ivanović“ u Svečanoj sali Grada od 19 časova koncert će održati Blijana Kitanović na violini i Vladimir Milošević na klaviru.