Stefan Milenković večeras ponovo nastupa pred leskovačkom publikom

Stefan Milenković, proslavljeni srpski violinista i pedagog večeras će održati koncert u leskovačkom Narodnom muzeju, u okviru programa obeležavanja 20 godina rada i postojanja Kamernog orkestra Amoroza. Za njega je danas priređen prijem u Svečanoj sali grada.

Stefan Milenković je sa deset godina svirao za bivše američke i predsednike SSSR-a, kao 14-godišnjak imao je koncert pred papom, a hiljaditi nastup u karijeri održao je sa samo 16 godina. Publika u Leskovcu, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Kamernim orkestrom Amorozom, ima prilika da uživa u njegovom koncertu po drugi put.

Nakon 25 godina u Americi, pre toga 5 godina u Italiji, Stefan Milenković se nedavno vratio u Srbiju. Maja Cakić, umetnički rukovodilac Kamernog orkestra Amorozo njegov povratak ocenjuje kao dobar znak za muziku, i kulturu u Srbiji uopšte.

“U Leskovcu je Milenković održao koncert kada je ovaj kamerni orkestar obeležavao 15 godina postojanja, a sala Narodnog pozorišta u Leskovcu  bila je mala za sve one koji su pokazali želju da prisustvuju i njegovom drugom koncertu, rekla je Cakić.

Inače, koncert Stefana Milenkovića i Kamernog orkestra Amorozo finansiran je sredstvima lokalne samouprave, dok je program obeležavanja 20 godina rada i postojanja ovog kamernog orkestra sufinansiran sredstvima grada i Ministarstva kulture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *