Stefanović: SPS i PUPS se „razveli“ još pre godinu dana!

sps-pups

Leskovac – Bez obzira na to što se, u poslednje vreme, nacionalni mediji bave prognozama da li će doći do raskidanja koalicije između SPS – a i PUPS – a i da li će doći do novog saveza između PUPS – a i naprednjaka, u Leskovcu je više nego primetna određena doza “netrpeljivosti” između socijalista i stranke “penzionera”.

To se moglo primetiti u par situacija, a posebno na poslednjoj sednici Skupštine Grada Leskovca na kojoj je je došlo do prepucavanja između lidera lokalnih socijlista Živojina Stefanovića i predstavnika PUPS-a Miluna Dinića.

Predsednik leskovačkog Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Živojin Stefanović kaže za Televiziju Leskovac da ono što se događa na republičkom nivou, kada je odnos ove dve političke opcije u pitanju, ne može da utiče na relacije na lokalu jer su se ove dve stranke razišle još pre više od godinu dana. Razlog tome je napuštanje koalicije od strane PUPS – a i priklanjanje leskovačkim naprednjacima.

“Sa ovim rukovodstvom PUPS – a u Leskovcu ne možemo dalje sarađivati i smatram da ćemo postići bolje rezultate bez njih. U krajnjoj liniji, oni su se poneli nekorektno i ne demokratski” kaže predsednik GrO SPS – a Leskovac, Živojin Stefanović.

Socijalisti se smatraju izigranim jer se leskovački PUPS bez prvobitnog raskidanja koalicionog sporazuma sa SPS – om priklonio SNS – u.

Živojin Stefanović je i ovog puta ponovio da će sudskim putem zatražiti pravni raskid sporazuma.

„Ja ću se obratiti nadležnom sudu da i pravno raskine taj sporazum“ rekao je Stefanović.

Nagađanja oko toga kakvi su i da li će se poremetiti odnosi SPS – a i PUPS – a  na republičkom nivou Živojin Stefanović smatra medijskom pričom ali i da će, ukoliko rukovodstvo njegove partije odluči da na parlamentarne izbore ove dve opcije idu zajedno, leskovački socijalisti će to ispoštovati, ali je bio izričit da će na narednim lokalnim izborima SPS ići samostalno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *