Stefanović u Predejanu – vodovodne cevi i novi izbori u selu

01 predejane 1

Leskovac/Predejane –  Oko 45 domaćinstava iz Predajane sela uskoro će se priključiti na lokalni Zelenički vodovod.

Vodovodne cevi u dužini od kilometar i po i neophodne spojnice za realizaciju ovog projekta donirao je leskovački Gradski odbor Socijalističke partije Srbije.

Vrednost ove investicije je 400 hiljada dinara.Predejane selo za snebdevanje domaćinstva vodom još uvek koristi lokalni vodovod, koji je deo 35 – to kilometrog vodovoda sa Čobanca.

„Većina kuća trenutno nema vodu  što umnogome otežava život meštana. Dobijanjem donacije već narednih dana žitelji će se organizovati i početi sa radovima na postavljanju cevi” rekao je član Saveta Mesne zajednice “Predejane selo” Žikica Veličković.

01 predejane 2

“Ova donacija, koju su obezbedili članovi leskovačkog SPS – a, za početak je dovoljna ali neće biti i poslednja jer su meštani suočeni i sa problemom putne infrastrukturne” rekao je predsednik Gradskog odbora Živojin Stefanović.

“Ova podrška nije organizovana u jeku kampanje što SPS razlikuje od većine stranaka” rekao je Živojin Stefanović i izrazio nadu da će se Savet mesne zajednice Predejane selo uspeti da se konstituiše u subotu, za kada je, kao predsednik Skupštine grada Leskovca, on i sazvao konstitutivne sednice u mesnim zajednicama u kojima to još nije učinjeno.

Ukoliko se to ne desi Stefanović će nanovo raspisati izbore.

On je i ovog puta pomenuo izgradnju Koridora 10 i nesagledive posledice za meštane 11 sela ukoliko se realizuje tunelska varijanta.

Sve što su relevantne institucije i Vlada radili po tom pitanju Stefanović smatra svojevrsnom prevarom građana Leskovca.

Planovi meštana Predejane sela su da u narednom periodu, uz pomoć donatora, saniraju kapelu kod lokalnog groblja i izgrade seosku zgradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *