Leskovačka pijaca u minusu 17 miliona dinara!

Pijaca 2

Leskovac – Javno preduzeće “Pijaca”, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara neće naplaćivati usluge trošarine.

“Planovi menadžmenta su da se na pijaci u naselju Dubočica prodaje isključivo organska hrana, što će je učiniti jedinstvenom u Srbiji” kaže direktor Zoran Milošević.

Javno preduzeće Pijaca završiće 2013. godinu sa negativnim bilansom od 17 miliona dinara.

Niska cena poljoprivrednih proizvoda dovela je do poslovnog gubitka, iako su troškovi bili na planiranom nivou.

Planovi za narednu godinu su da se u prvom kvartalu izađe iz kreditnih obaveza koje na mesečnom nivou ovo preduzeće opterećuju sa 100 hiljada dinara kao i da se podigne nivo naplate boljom organizacijom naplatne službe.

Pijaca 1

“Imali smo slučajeve da se koristi površina kojom mi gazdujemo, a da to nije pokriveno ugovorom. Toga više neće biti i to će biti finansijska rezerva koja će biti stavljena u funkciju razvoja preduzeća” kaže  direktor  Zoran Milošević.

Problem sa prodajom stoke van prostora stočne pijace je gorući.

Zajedničkom koordinacijom Pijace i nadležnih inspekcija moraće da se reši ali se tu nameće i potreba da se radno vreme pijace pomeri jer do 11 sati, kada se sada pijaca otvara, sva trgovina stokom se i završi.

Namera je da narednu poslovnu godinu završimo pozitivno iako će dodatno opterećenje za već osiromašeni budžet Pijace biti povećanje obaveze prema Por Verener i Veberu.

“Bićemo stvarno u jednom velikom problemu. Mi sada, na mesečnom nivou, imamo fakturu na iznos između 400 i 450 hiljada dinara koju na jedvite jade izmirujemo. Pošto je pri kraju sezona aneksom glavnog Ugovora, koji grad treba da potpiše sa PWW, naša situacija će se pogoršati. Ovakvim načinom naplate ne samo građani već i preduzeća će imati probleme u narednom periodu.” Rekao je Milošević.

Gledano dugoročnije, rukovodstvo Pijace očekuje finansijsku kosolidaciju preduzeća pri čemu se može krenuti sa realizacijom većih projekata kao što su: izgradnja poslovne zgrade, pokrivanje Robne pijace i otvaranje maloprodajnog objekta za promet brendiranih leskovačkih proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *