Stigla potvrda Republičkog kriznog štaba, Roštiljijada počinje danas

Turistička organizacija Leskovac danas je dobila zvaničnu saglasnost za organizovanje čuvene turističko gastronomske manifestacije Roštiljijade uz poštovanje svih epidemioloških mera, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se maksimalno smanjio svaki rizik po zdravlje građana i posetilaca ove manifestacije, preduzete su sledeće mere:

Prostor održavanja manifestacije je ograđen po obimu u dužini od 2,5 km visokim metalnim građevinskim ogradama.

U prostoru održavanja manifestacije moći će da uđu lica sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdom o preležanom COVID-u, potvrdom o negativnom PCR testu ili sa negativnim brzim antigenskim testom.

Prostor održavanja manifestacije je organizovan tako što su desno od centralne pozornice, gledano ka severu, postavljeni istovetni montažni štandovi za obavljanje ugostiteljske delatnosti, dok su na levoj strani prostora instalirani jednoobrazni drveni štandovi za obavljanje trgovinske delatnosti i zabavni parkovi za decu.

Svi zakupci na prostoru manifestacije su Pravilima rada, koja su sastavni deo ugovora o zakupu obavezani na poštovanje svih važećih epidemioloških mera koje je propisala Vlada Republike Srbije

Kontrola ulaska na prostor manifestacije svakodnevno će biti vršena na 11 kontrolnih punktova, koji su jasno obeleženi i opremljeni sredstvima za dezinfekciju i maskama.

Na punktovima će se vršiti kontrola posetilaca (moraju pokazati potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanom KOVID-u (ne stariju od šest meseci), potvrdu o negativnom PCR testu (ne starijem od 72 sata) ili imati narukvicu kao potvrdu negativnog brzog antigenskog testa). Na svakom punktu će u radno vreme od 8 do 1 čas nakon ponoći biti prisutni pripadnici obezbeđenja, zdravstveni radnici, kovid redari i pripadnici MUP RS – PU Leskovac.

Kovid kontejneri u kojima će se vršiti testiranje posetilaca (brzi anigenski testovi) su smešteni na lokacijama u prvom prstenu izmešteni dalje od prostora manifestacije, zbog bezbednosti populacije i stvaranja gužve oko istih.

Instalirana su četiri Kovid punkta za testiranje i to: Prvi punkt se nalazi na parkingu Železničke stanice, drugi punkt je postavljen na keju kod Privrednog suda, treći punkt je instaliran na parkingu kod hale „Partizan“ i četvrti punkt je postavljen na prostoru dečijeg parka u ulici Masarikov trg.

 Ovi punktovi su opremljeni svom potrebnom logistikom neophodnom za nesmetano funkcionisanje. Radno vreme ovih objekata biće prilagođeno radnom vremenu kovid punktova na prostoru manifestacije. Kontejneri su jasno obeleženi.

One thought on “Stigla potvrda Republičkog kriznog štaba, Roštiljijada počinje danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *