Stiže prva čokolada Beki iz Leskovačke mlekare

mlekara 1

Leskovac – U leskovačkoj “Mlekari” počeo je sa radom  mini pogon za proizvodnju mlečne čokolade “Beki”, jedinstvenog deserta u Srbiji. Na tržištu će biti plasirane tri vrste proizvoda: sa ukusom vanile, čokolade i sa ukusom kokosa.

Pored višedecenijske tradicije u  proizvodnji mleka i palete mlečnih proizvoda, Mlekara je odlučila da pokrene i liniju za proizvodnju čokoladnog deserta, postajaći tako pionir među srpskim mlekarama. Ovaj  jedinstveni  desert potiče  iz   Rusije .

mlekara 3

Desert se pravi  od  prvoklasnog mleka tako što se napravi   fini kremasti ukusni fil kao cheesecake, a zatim se to pokrije finom čokoladom.

Ova kompanija ima viziju da postane jedan od vodećih prerađivača mleka i kiselo mlečnih napitaka, sireva, sirnih namaza i mlečnih dezerata u Srbiji, istaknuto je na otvaranju.

“U svakom desertu je jedna  čaša mleka. Znači  ovo  je  zdravi snack za decu i odrasle. Naročito  je  preporučljivo za decu školskog  uzrasta. Na taj način želimo da decu i tinejdžere vaspitamo  tako da jedu zdravu hranu” rekla je Eva Major Varga, direktorka Leskovačke mlekare.

Leskovačka samouprava će se truditi da podrži sve aktivnosti ove kompanije.

mlekara 4

“Mlekara Leskovac je spoj inovativnog i tradicionalnog proizvođača, društveno odgovorna kompanija, koja void brigu o radnicima, brojnim kooperantima, ali I široj lokalnoj zajednici” istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

mlekara 2

Mlekara Leskovac osnovana je 1958., a privatizovana 2005. godine. Proizvodnja je modernizovana i duplirana, kao i broj radnika. Ona je deo sistema mlekara grupe Bonafarm, odnosno njene članice najznačajnije mlekare u Mađarskoj, Sole Mizaiz Segedina.

Probne količine snack čokalade su proizvedene i njihova promocija u čitavoj Srbiji kreće od danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *