STRAHOTA: Bosiljki Čehajić u požaru izgorelo sve što je imala

paljevina

Leskovac – U požaru koji je sinoć oko 23 časa izbio u domu Bosiljke Čehajić u ulici Vase Pelagića 24 u potpunosti je izgoreo dnevni boravak, a druga soba koja je preostala u kući ove invalidne osobe, neupotrebljiva je za stanovanje.

Vatra je prvo zahvatila krov kuće koji se i urušio na dnevni boravak  i samo je brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno da se proširi na susedne prostorije četvoročlane porodice njenog bratanca, kod koje je sada Bosiljka privremeno smeštena. Svi oni trenutno mogu da koriste samo dve prostorije.

“Izgorelo mi je sve što sam godinama sticala. Sada nemam ni gde da prenoćim. Molim ljude dobre volje i gradsko rukovodstvo da mi pomognu da se ova šteta koliko toliko sanira jer ja sama ne mogu ništa da učinim” kaže Bosiljka Čehajić.

Neispravne električne instalacije uzrok su izbijanja ovog požara. Njena snaha Danijela Stojiljković ističe da struje sada nema ni u njihovom delu kuće.

“Da bi nas ponovo priključili na mrežu potreban je novac za plaćanje taksi ali i za kupovinu kablova i ostalog materijala, a mi nemamo ni dinara. Iz centra za socijalni rad danas nisu uspeli da nam daju ni jednokratnu pomoć” žali se Danijela.

Bosiljka je invalidno lice. Živi od socijalne pomoći kao i porodica njenog bratanca čija je maloletna ćerka obolela od epilepsije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *