Štrajkovali radnici Fonda PIO

pio 1

Leskovac / Beograd – Radnici Republičkog PIO fonda stupili su danas u jednočasovni štrajk upozorenja jer je Državna revizorska institucija preporučila da im se plate smanje za 30%.

Upoznat sa preporukom Državne revizorske institucije, Sindikat zaposlenih u PIO fondu pokušavao je da stupi u kontakt sa Minsitarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i Ministarstvom finansija, tražeći dijalog, radi rešenja nastalih problema oko isplata plata.

„Dogovor o izmeni Uredbe nije sproveden, već smo se našli u procepu između ova dva ministarstva“ navodi se u saopštenju ovog sindikatra zaposlenih.

pio 2

Kako radnici tvrde, njima je povećan obim posla od kako se RF PIO spojio sa fondovima samostalnih delatnosti, poljoprivrednika, Vojnim Fondom, kao i nakon zaključivanja Sporazuma sa  bivšim jugoslovenckim republikama.

„Ako se uzme u obzir da je broj zaposlenih u RF PIO zakonom ograničen još od 2010. godine, a d asu po svim validnim statistikama rezultati rada u prethodnom periodu vidno poboljšani, proiziolazi da su zaposleni zapravo kažnjeni zbog povećanog obima poslovanja i dobrih rezultata“ kaže se u saopšptenju sindikalista.

Radnici tvrde da će od 8. aprila stupiti u generalni štrajk ukoliko ne dođe do izmene ove Uredbe i ne budu ispunjeni njihovi uslovi.