Studenti Visoke poslovne škole Leskovac sveukupni pobednici međunarodnog gastro festivala u Nišu

Grupa studenata Visoke poslovne škole Leskovac Akademije “Južna Srbija”, koji pohađaju odsek Menadžment tehnologije hrane i gastronomije, sveukupni su pobednici desetog jubilarnog Međunarodnog gastro-turističkog festivala, koji je nedavno održan u Nišu. Marko Lazarević, Zoran Kujović, Strahinja Radosavljević i Rada Delić osvojili su ukupno devet zlatnih i dve srebrne medalje, kao i pehare za pripremu najboljih jela.

U okviru takmičarskog dela programa, studenti su se nadmetali u više kategorija, pripremajući svinjsko meso, piletinu, ribu, pastu i druga jela. U izjavi za našu televiziju izrazili su zadovoljstvo što su uspeli da zauzmu prvo mesto i ustanovu koju pohađaju predstave u najboljem svetlu.

Ovo iskustvo je za njih bilo značajno i zbog toga što su imali priliku da razmene znanja i veštine sa studentima iz drugih gradova naše zemlje, ali i van njenih granica. Među njima su i studenti Akademije iz izraelskog grada Tel Aviva. Jedan od predstavnika ove akademije je danas posetio Visoku poslovnu školu, pri čemu je najavljena buduća saradnja između ove dve ustanove.

Inače, organizator Međunarodnog gastro-turističkog festivala je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Miraščević Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *