“Zvezdice” jedini predstavnici Balkana u Švajcarskoj, podržana 52 projekta iz oblasti kulture iz budžeta Grada Leskovca

Ukupno 52 projekta iz oblasti kulture četrdeset jednog udruženja biće podržana sredstvima Grada Leskovca u visini od 14 miliona dinara, koliko je ove godine opredeljeno po osnovu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz  ove oblasti. Predstavnicima udruženja, čiji su programi po oceni komisije ispunili uslove, uručeni su ugovori u sedištu grada.  

U ime onih koji će u ovoj godini realizovati svoje aktivnosti uz pomoć odobrenih sredstava, obratila se Jelena Cvetković Crvenica, umetnički rukovodilac Gradskog dečjeg hora Zvezdice, čiji članovi svake godine nižu uspehe.

Poslednji od njih je učešće na Međunarodnom festivalu horova u Švajcarskoj, koje je održano  u periodu od 17. do 21. maja, a na kojem su bili jedini predstavnici Balkana. Zahvalnost duguju leskovačkoj publici na podršci, ali i lokalnoj samoupravi za odobrena sredstva.

Predstavnicima udruženja ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podsetio da lokalna samouprava za oblast kulture izdvaja više od 9 odsto budžeta i izrazio zadovoljstvo što sve institucije kulture u gradu na Veternici postižu zapažene rezultate.  

Inače, na ovogodišnji konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz  kulture stigla je 81 prijava sa ukupnim potraživanjem od 41,4 miliona dinara.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *