Takmičarka iz leskovačkog Streljačkog kluba “GT” druga na Kupu Streljačkog saveza Srbije

U Prvom kolu kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju vazdušnim oružjem koje je održano proteklog vikenda u Novom Sadu, Marta Mratinković iz Streljačkog kluba “GT” Leskovac osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja, sa rezultatom od 355 krugova.

Marta je imala isti rezultat kao i prvoplasirana takmičarka, ali je odlučila treća serija za prvi krug.

Na kupu u Novom Sadu, Streljački klub “GT” predstavljale su još i Teodora Milčić koja je sa 318 krugova zauzela 10. mesto i Sofija Đorđević koja se sa 216 krugova plasirala na 13. poziciju u konkurenciji 27 takmičarki.

Kod muškaraca, u konkurenciji od 30 učesnika, Uroš Perović je sa 497 krugova zauzeo 18. mesto, Mihajlo Savić je sa 474 kruga završio na 23. mestu, a debitantski nastup imao je Mihajlo Dinić, i on je sa 420 kruga zauzeo 23. poziciju.

Na ovom takmičenju leskovački Streljački klub “GT” jedan je od dva kluba koja su jedina imala ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ovom klubu navode da posebnu otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da svi njihovi takmičari koriste zastarele vazdušne pištolje na CO2, koje osim njih niko više ne  koristi, ali rezultati ne izostaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *