Narodno pozorište Leskovac u 2020. godini sa 6 premijera

U 2020. godini u Narodnom pozorištu Leskovac premijerno će biti prikazano šest predstava u izvođenju leskovačkog ansambla, kako na dečijoj, tako i na večernjoj sceni. U odnosu na prošlu godinu reč je o jednoj premijeri više.  

Na večernjoj sceni biće izvedene tri nove predstave – “Hasanaginica” po tekstu Ljubomira Simovića, “Večera budala” Fransisa Vebera i još jedan savremeni komad po tekstu koji će biti namenski napisan za Festival mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“.

Festival Metamorfoza koji će ove godine u oktobru po drugi put promovisati mlade pozorišne stvaraoce ima za cilj podizanje kvaliteta rada, promovisanje pozorišta i Leskovca, a u planu je i stvaranje saradnje sa najznačajnijim festivalom u zemlji Sterijinim pozorjem.

Za najmlađe gledaoce u ovoj godini biće urađena adaptacija teksta Ljubiše Barovića “Bajka o bajatom pasulju”, zatim “Džinovska zavrzlama” Mijodraga Stanisavljevića u režiji Miodraga Dinulovića i bajka “Uspavana lepotica”, po tekstu Željka Hubača, a u režiju Stojana Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *