Tokom najdužeg policijskog časa od 84 sata, 25 osoba prekršilo meru zabrane kretanja i okupljanja ja javnom mestu

Za vreme najdužeg policijskog časa od početka uvođenja vanrednog stanja, koji je počeo u petak u 17 časova i završio se juče  u 5 sati, 25 lica je prekršilo meru zabrane kretanja, potom meru okupljanja više od dva lica na javnom mestu, kao i meru zabrane kretanja na sportskim terenima i zelenim površinama.

Svi oni kažnjeni su novčanim iznosom u visini od 50 do 150 hiljada dinara.

Posmatrano po danima, od petka do ponedeljka, pomenute mere kršilo je u proseku po šest osoba.

Tako je, u petak 17. aprila po ovim osnovama doneto 6 presuda, od toga tri lica su imala preko 65 godina, a ukupan iznos izrečenih kazni bio je 350 hiljada dinara.

U subotu 18. aprila izrečeno je, takođe, 6 presuda u ukupnom iznosu od 300 hiljada dinara.

Dan pre početka najdužeg policijskog časa, u četvrtak 16. aprila, ukupno 12 lica je kažnjeno zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja, mere okupljanja više od dva lica na javnom mestu, kao i mere zabrane kretanja na sportskim terenima i zelenim površinama. Iznosi novčanih kazni za nepridržavanje ovih mera kreću se od 50 do 150 hiljada dinara, a kazne mogu biti preinačene u zatvorsku, ističe Branislav Đorđević,  vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Leskovcu.

Inače dužina zatvorskih kazni kreće se od 20 do 30 dana. Prema podacima Ministarstva unutršnjih poslova, od početka primene ovih mera, za kršenje zabrane kretanja tokom policijskog časa u Srbiji je do sada kažnjeno ukupno 4650 osoba.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *