Topli dom moj

cvrcak 1

Leskovac – U vrtiću Cvrčak na Hisaru sinoć je kroz bogat zabavno muzički program obeležena školska slava Sveti  Sava.

Ovom prilikom u čast prvog srpskog prosvetitelja otvorena je izložba likovnih radova na temu ,,Topli dome moj’’ koju mališana svih pripremnih grupa vrtića Preškolske ustanove ,,Vukica Mitrović’’.

,,Ono što tim za borbu pritiv nasilja želi da putem ove izložbe promoviše, je borba protiv nasilja, bezbednost dece, tolerancija, mir, ljubav i porodične vrednosti. Nadam se da smo radeći sa decom i baveći se ovom temom uspeli da kod njih i kod vas podstaknemo još veću ljubav i da deca a i roditelji shvate koliko nam znači porodica i topli dom’’, rekla je vaspitačica, vrtića Cvrčak Marija Antić.

,,Prosvetni savetnik i predsednica žirija likovnog konkursa ,,Topli dome moj’’ Marina Ilić istakla je ovom prilikom da nije bilo nimalo lako doneti odluku o najboljem radu, ali i da su im domaćini ove godine olakšali ocenjivanje time što su radovi bili pod šiframa tako da je subjektivnost da možda poznajemo decu ili vrtić apsolutno bila izbegnuta’’ dodala je ona.

cvrcak 2

Petočlani žiri koji je odlučivao o najboljim radovima ovom prilikom dodelio je 13 nagrada u tri kategorije:  5 u kategoriji individulanih radova 2 za zajednički rad dece, roditelja i vaspitača i 6 grupnih koje su pripremali vaspitači i deca.

Inače na likovni konkurs vrtića na temu ,,Topli dome moj’’ pristiglo je oko 400 dečjih radova.