Gurmani uživali u roštilju i jelima iz Istre

kuvari

Leskovac – U okviru „Dana prijateljstva istarske kuhinje“ u restoranu leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole održana je radionica na temu „Razmena gastronomskih iskustava“ na kojoj su učenici škole domaćina i gosti iz Hrvatske spremali specijalitete iz svojih krajeva.

I dok su se na meniju učenika i profesora Trgovinsko-ugostiteljske škole našli specijaliteti srpske kuhinje, različite vrste mesa i nezaobilazni leskovački roštilj, gosti iz Buja i Umaga spremali su originalna jela karakteristična za podneblje iz kojeg oni dolaze.

„Ova radionica predstavlja dobar način da razmenimo iskustva i obogatimo znanje koje smo stekli tokom dosadašnjeg školovanja“, kaže učenik leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole Ivan Ivanović.

„Jedva čekamo da uzvratimo gostoprimstvo učenicima i profesorima leskovačke škole“, dodaje njegov drug iz Hrvatske Maurucio Altin dodaje

Gosti su uglavnom pripremali ribllje i specijalitete od morskih plodova. Prema njihovim rečima razlike između dveju kuhinja, koje su predstavljene na danšnjoj radionici, su prilično velike.

Do kraja posete biće organizovano još nekoliko radionica, a predviđeno je da gosti iz Istarske županije obiđu i znamenitosti leskovačkog kraja, dok će priliku da ugoste svoje drugove iz Leskovca imati u maju ove godine.