Trideset deveti sajam zapošljavanja 28.marta u sportskoj hali “Partizan” u Leskovcu

Trideset deveti sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, biće održan u četvrtak 28. marta, u periodu od 11 do 14 sati, u sportskoj hali „Dom Partizana“ u Leskovcu. Učešće do današnjeg dana prijavio je 31 poslodavac, iskazavši potrebu za zapošljavanjem više od 500 lica različitih profila zanimanja.

Na sajmu će učestvovati poslodavci su iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, telekomunikacija, ugostiteljstva, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine.

Nezaposleni će na sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im radnu biografiju.

Što se zanimanja sa visokoškolskim obrazovanjem tiče traže se inženjeri tehničkih struka i za zaštitu bilja, zatim medicinske i ginekološko-akušerske sestre, kao i laboratorijski tehničari.

Kada su u pitanju proizvodna zanimanja, traženi su šivači, krojači, stolari, tapetari, livci, električari, mehaničari, grafički i WEB dizajneri, mesari, konobari, kuvari, operateri, magacioneri, komercijalisti, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.

Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o uslugama koje pruža NSZ, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije.

Inače, na kraju februara 2024. godine na području Jablaničkog okruga registrovano je 21.115 nezaposlenih lica, dok je u istom periodu prošle godine bilo 22.848 nezaposlenih lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *