Turnir u malom fudbalu u Leskovcu okupio 40 ekipa

U organizaciji lokalne samouprave i Fudbalske futsal asocijacije, u leskovačkoj hali Partizan danas je otvoren treći po redu kvalifikacioni turnir u malom fudbalu. Na ovom turniru oko 40 ekipa sa juga Srbije, bori se za plasman na državno prvenstvo, koje će biti održano od 26. februara do 2. marta.

Kroz ovaj turnir proći će oko 400 malih fudbalera i fudbalerki, odnosno ukupno 40 ekipa, a prve tri, koje se pokažu kao najbolje, u okviru svih šest kategorija, takmičiće se na državnom prvenstvu, koje će se, isto tako, održati u Leskovcu. Među učesnicima su deca, rođena između 2011. i 2017. godine.

U ime grada Leskovca, kao jednog od organizatora turnira, ovu sportsku manifestaciju otvorio je Aleksandar Pejčić. Podsetivši da je za finansiranje sportskih klubova i udruženja, u budžetu lokalne samouprave za 2024. godinu, planirano 175 miliona dinara, odnosno skoro deset puta više od nekadašnjih 18 miliona, koliko je ulaganje u oblast sporta iznosilo 2012. godine, Pejčić je istakao da je Leskovac, prvenstveno grad uspešnih sportista.

Ovom prilikom, uručene su zahvalnice predsedniku Goranu Cvetanoviću i Sportsko-rekreativnom centru „Dubočica“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *