U Interlemindu nastavljaju štrajk: Nismo se dogovorili, gradonačelnik obmanjuje javnost!

interlemind 2

Leskovac – Informacija koja je navedena u saopštenju kabineta gradonačelnika Leskovca, da je štrajkački odbor Interleminda odlučio da privremeno prekine sa okupljanjima ispred ove fabrike nije tačna i mi ćemo nastaviti sa štrajkom sve dok naši zahtevi ne budu ispunjeni, rekli su radnici Interleminda koji su i danas protestvovali u krugu svoje fabrike.

Pomenuto saopštenje za javnost dato je juče nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao sastanak sa radnicima Interleminda.

interlemind

Prema rečima štrajkača oni uvažavaju svako angažovanje lokalne samouprave, ali neće prekidati okupljanja samo zbog datih obećanja.

„Ja sam dobio isto to saopštenje za javnost iz kabineta gradonačelnika gde stoji da smo se mi dogovorili. Međutim, nikakav dogovor nije napravljen i to neko obmanjuje javnost“, rekao je predsednik Sindikata „Nezavisnost“ Saša Milenković.

Okupljeni radnici će se zadovoljiti jedino ukoliko se za njihove probleme pronađu konkretna rešenja.

Oni će, kako su nam rekli, od ponedeljka radikalizovati svoje proteste, prvo trodnevnom mirnom šetnjom kroz grad, nekon čega će uslediti i blokada pruge.

Ovakve odluke pored članova sva tri sindikata – Nezavisnosti, Industrijskog i Sindikata samostalnosti, podržali su i manjinski akcionari Interleminda.

Inače, u jučerašnjem saopštenju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića rečeno je da je na radnom sastanku sa radnicima Interleminda dogovoreno da državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stefanović sutra održi sastanak sa štrajkačima u fabrici, kako bi se razmotrile mogućnost6i i ubrzao proces raskida ugovora ove, još jedne u nizu pogubnih privatizacija Srbije.