U Jablaničkom okrugu 513 obolelih, testiranje 2 000 radnika Jure sutra i tokom vikenda

Od početka epidemije na području Jablaničkog okruga od koronavirusa, ukupno je obolelo 513 osoba. Kada je u pitanju grad Leskovac, od juče je registrovano 14 novoobolelih i ukupan broj lica kod kojih je zabeleženo prisustvo virusa Kovid 19 do danas u našem gradu iznosi 353.

U Fabrici Jura obolelo je 68 radnika, od kojih su 34 smeštena u Kovid bolnci. Na jučerašnjem sastanku predstavnika zdravstvenih ustanova iz Leskovca i Niša i Republičkog i Lokalnog kriznog štaba, održanom u leskovačkoj Opštoj bolnici, odlučeno je da 2000 radnika ove kompanije bude testirano.

Proces testiranja radnika Jure biće obavljen u naredna tri dana kako bi  se nakon što rezultati testova budu gotovi donele konačne odluke u vezi sa funkcionisanjem ove kompanije.

Dok traje testiranje, Jura neće raditi, a tokom tog period biće izvršena i dezinfekcija pogona. U radnom procesu sada je angažovana polovina zaposlenih, odnosno oko 1000 radnika.

Inače, od početka epidemije do danas na području Jabalničkog okruga testirano je ukupno 5 723 lica u gradu Leskovcu 3 643.

Posmatrano po lokalnim samouprava, u Vlasotincu je zvanično registrovano  110 obolelih, Lebanu 22, Bojniku 24, Medveđi 4. 

Kada su u pitanju pogoni drugih fabrika, u Gruneru je registrovano 6 obolelih, Leskobegsu troje, Džinsiju dvoje, Kompaniji Zdravlje jedan, u trgovinskom lancu Aman šestoro. 

Do sada je iz leskovačke Kovid bolnice otpušeno 205 lica, a iz privremenih kovid bolnica 135 pacijenata sa područja Jablaničkog okruga. 

Od početka epidemije do danas obolela su ukupno 93 zdravstvena radnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *