Večeras na sajtu LKC-a koncert Tango ansambla “Libercuatro”

U okviru STRINGS festivala 2017. u Leskovcu je nastupio “Libercuatro” tango ansambl koji je specijalizovan za izvođenje tango muzike kompozitora, kao što su Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Horacio Salgan i drugi.

Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tango nuevo pravca, a posebno mesto zauzimaju kompozicije Astora Piazzolle, s obzirom na to da je Piazzolla fuzijom jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil – tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu: Zadužbina Ilije M. Kolarca, Dom kulture Studentski grad, Narodna biblioteka Srbije, Kulturni centar Beograda, Paviljon Cvijeta Zuzorić, Studentski kulturni centar, Ustanova kulture Palilula, Mikser house – Mikser tango festival.

Ansambl takođe redovno nastupa po kulturnim centrima u Srbiji i regionu.

Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla je pijanistkinja Ksenija Ristić.

Cilj ansambla „Libercuatro” je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009.godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.

Ansambl karakteriše visok izvođački nivo i specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost. Takođe se ističe i način koncipiranja programa, koji kod publike izaziva veliku pažnju. Ansambl Libercuatro je snimao za RTS, RTS digital, RTV Studio B, RTV Kragujevac, RTV Pančevo.

Članovi Ansambla Libercuatro su članovi Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS).

Ansambl je nastupao na sledecim festivalima: Internacionalni festival Ub, Kostolačko leto, Mikser tango festival, Kalemegdanski sutoni, Zelenkovac jazz festival, Nišville jazz festival, Internacionalni world music festival ETNIKA Maribor, festival Eufonija, Kongres međunarodne federacije muzičara i drugi.
Libercuatro tango ansambl čine: Ksenija Ristić, klavir, Branislava Podrumac, vocal, Nataša Radovanović, vocal, Martina Dimić Radovanović, violina, Damir Odobašić, harmonika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *