U Leskovcu i Vlasotincu, besplatni preventivni pregledi u nedelju

U nedelju, 3. marta, u leskovačkoj Opštoj bolnici, kao i u Domu zdravlja u Vlasotincu, biće realizovani preventivni pregledi štitaste žlezde u periodu od 8 do 16 časova. Zakazivanje pregleda nije potrebno, a organizuju se za odrasle osobe, koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde.

Ultrazvučne preglede štitaste žlezde, lekari Opšte bolnice Leskovac će obavljati u prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u vremenu od 8 do 16 časova, dok će se laboratorijske analize hormona štitaste žlezde raditi u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice od 8 sati do 10 časova i 30 minuta.

U vlasotinačkom Domu zdravlja u periodu od 8 do 16 sati obavljaće se ultrazvučni pregledi, a određivanje nivoa hormona štitaste žlezde zakazano je za interval od 8 do 10 sati u laboratoriji ove zdravstvene ustanove.

Imajući u vidu da je prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, akcija preventivnih pregleda ove nedelje će biti organizovana u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *