Ukupno 786 penzionera iz JO, ostvariće pravo na rehabilitaciju o trošku fonda PIO

Objavljena je preliminarna rang lista korisnika penzija sa područja čitavog Jablaničkog okruga, kojima je odobreno pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima i ona je dostupna svima u Udruženju penzionera Leskovac, kao i u mesnim zajednicama Brestovac, Manojlovce, Milanovo, Vučje i Grdelica. Od ukupno 2.672 prijavljena penzionera, njih 786 ostvariće to pravo. Prigovori na ovu listu mogu se podneti u periodu od 4. do 8. marta.

Od ukupno 786 penzionera, kojima je odobreno pravo na besplatnu rehabilitaciju, 502 korisnika primaju starosnu, 169 porodičnu i 115 invalidsku penziju. Govoreći o svim kategorijama, prijavljena su 2.672 penzionera iz Jablaničkog okruga, od toga 1.941 iz Leskovca.

Visina penzije, svaka godina staža osiguranja, kao i ukupan broj godina korišćenja penzije, bili su odlučujući faktori u okviru selekcije, a ovom prilikom objašnjen je i način bodovanja. Dodatnih 10 bodova dodeljeno je penzionerima koji imaju pratioca, dok se medicinska dokumentacija nije uzimala u obzir.

U odnosu na prethodne godine, ove je uvedena novina, koja se tiče objavljivanja jedinstvene rang liste za područje Jablaničkog okruga, tako da je ona, počev od danas, dostupna ne samo u Leskovcu, nego i u ostalim opštinama.

S obzirom na to da lista nije konačna, svi prijavljeni penzioneri imaju pravo na prigovor, koji se može podneti u predviđenom roku, tokom iduće sedmice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *