U ponedeljak počinje LEDAMUS

LEDAMUS

Leskovac – U organizaciji Muzičke škole  Stanislav Binički, Leskovački Dani muzike, festival  LEDAMUS  biće održani po šesti put  – od 16. do 21. juna najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ovoj obrazovnoj ustanovi.

„.Ledamus je ozbiljan i prestižan festival umetničke muzike za koji vlada veliko interesovanje, ne samo među leskovačkom publikom, već i kod poštovalaca ove muzike u zemlji , regionu i Evropi“ rekla je direktorka Muzičke škole Stanislav Binički – Biljana Miljković.

Svečano otvaranje festivala je u ponedeljak u 20 sati u Sali narodnog pozorišta, kada će pored kamernog orkestra Amorozo nastupiti Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš i solisti Dragana  Mitić i Nada Jovanović.

Do 21. Juna, kada će se na svetski Dan muzike festival zatvoriti nastupom učenika ove škole, leskovačkoj publici na raznim lokacijama u gradu predstaviće se i vrhunski umetnici poput pijaniste Vladimira Miloševića, gradskog dečjeg hora „ Zvezdice’’, orkeestra  ’’Balkan salsa bend’’  Jovana Maljokovića i mnogi drugi, a biće održana i razna predavanja o muzici, rekla je Biljana Miljković direktor MŠ Stanislav Biničiki.

Pokrovitelji ovogodišnjeg LEDAMUS –a su Ministarstvo kulture republike Srbije i grad Leskovac.