U Privrednom sudu obavezne muholovke i gumene čizme?

unnamed (2)

Leskovac – Sudije i osoblje u leskovačkom Privrednom sudu već neko vreme suočavaju se sa najezdom komarca.

Rad u ovoj pravosudnoj instituciji zbog toga je otežan, hodnikom se širi smrad, a do svega ovoga došlo je jer je podrum u ovoj zgradi površine 870 kvadratnih metara prepun vode.

unnamed (5)

Već šest godina, s prvim danima proleća, podrum se napuni vodom. U prizemlju smo zatekli rojeve komaraca, a radnici su naoružani takozvanim muhalicama. Kažu, bez ove sprave se ne i de na posao.

„ Postoji mogućnost zaraze i to nije ono najopasnije. U podrumu ima struje, šta ako dođe do kratkog spoja? Poginuće neko“ priča vršilac funkcije predsednika Privrednog suda Stanimir Marković.

unnamed (4)

On kaže da su iz gradskog Vodovoda pre šest meseci dolazili da izbacuju vodu iz podruma, ali da pravi uzrok ove pojave nikada nije utvrđen.

„ Obraćali smo se svima, ali kažu da nisu nadležni“ ističe Marković.

Još veći problem je što sam sud nema ingerencije nad podrumom. Sud je vlasnik prva dva sprata u ovoj zgradi, a vlasnik podruma je „BBC Invest“ iz Beograda koji je kupio Balkanove lokale.

Marković kaže da je sud voljan da plati bilo kome da utvrdi uzrok prodiranja vode u podrum i popravi štetu, ali da im država ne bi opravdala račun za te namene.

unnamed (3)

Inače, Privredni sud u Leskovcu već tri godine se i tuži sa „BBC Investom“ koji je tražio predaju državnine, tačnije podruma s namerom da se tu otvori diskoteka. Kako Marković ističe, sud nije dozvolio da se njegov ulaz koristi i za noćni klub jer bi to bilo neumesno.