U protivgradnim stanicama na području Leskovca nema dovoljno raketa na zalihama

Od 28 protivgradnih stanica na području našeg grada, 20 je bez raketa a ostale na zalihama imaju jednu ili dve, rekao je Žikica Marinković, predsednik Udruženja protivgradnih strelaca grada Leskovca, dodajući da u slučaju nevremena strelci neće biti u mogućnosti da dejstvuju. Prilikom današnjeg boravka u Svircu, ministar Nedimović je obećao da će u narednom periodu, ne navodeći tačan datum, biti isporučene protivgradne rakete, uz napomenu da imaju obezbeđen kontingent sa 8 ili 9 hiljada raketa.

Nakon pojačanog dejstva protivgradnih stanica koje je zabeleženo proteklog vikenda, došlo je do smanjenja broja raketa u njima. Samo u četvrtak u stanici u Priboju ispaljeno je deset raketa, što je znatno više od proseka. Poslednje dejstvo je bilo u subotu.

Ja sam imao jednu raketu, ispalio sam je i sada ovde u Priboju više nema raketa, a nema ih u u još 19 stanica, ističe Žikica Marinković, koji se više od četrdeset godina bavi ovim poslom.

Ministar Nedimović je u Svircu rekao da je zbog loših vremenskih prilika od početka protivgradne sezone ispaljeno 12 hiljada raketa, što je duplo više u poređenju sa ranijim godinama, ali da raketa ima u rezervama. On je rekao i da će se krenuti u nabavku novih, ukoliko to bude neophodno.

Ministar Nedimović najavio je i izgradnju automatske protivgradne stanice u Radarskom centru „Kukavica“. Ova investicija bi trebalo da bude realizovana tokom 2022. godine, rečeno je ovom prilikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*