U toku javni konkurs za kupovinu kuća na selu, u Leskovcu već podneto 26 zahteva

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu sa okućnicom Ministarstva za brigu o selu raspisan je 22.  januara i trajaće do novembra ove godine. Na konkurs mogu da se jave pojedinci, porodice, vanbračne zajednice i samohrani roditelji.

“Grad Leskovac je formirao komisiju koja je već primila prvih 26 zahteva Leskovčana. Komisija Grada za realizaciju Javnog poziva dodele bespovratnih sredstava, ovih dana će po 4 podneta  zahteva obići kuće u Brejanovcu, Radonjici, Razgojni I Donjoj Lokošnici”, kaže za Televiziju Leskovac Gordana Jovanović,  član Gradske komisije za realizaciju Javnog poziva dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ovo je četvrta godina zaredom kako se realizuje, a fond sredstava je isti kao i ranije, 500 miliona dinara za područje cele Srbije. Maksimalan iznos pojedinačnog iznosa  je i ovoga puta milion 200 hiljada dinara. Na teritoriji grada Leskovca, za tri godine realizacije ovog konkursa dodeljeno je 14, dok je u Srbiji taj broj 2650 kuća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *