Projekti i investicije koji će u skorije vreme biti realizovani u Leskovcu

Završetak projekta “Rekonstrukcija Pijace 2”, uređenje stare autobuske stanice i prostora oko novog stadiona, koji će sadržati zeleni pojas, parking i biciklističke staze, rekonstrukcija objekta Dečijeg dispanzera, proširenje Azila za napuštene životinje u Željkovcu, izgradnja Skladišno-distributivnog centra za poljoprivredne proizvode, novih igrališta, sportskih terena, zatim nastavak ulaganja u komunalnu i putnu infrastrukturu, kao i uređenje objekata vaspitno-obrazovnih ustanova, neki su od ciljeva lokalnog rukovodstva za naredni period.

Ovo je istakao Goran Cvetanović, koji je danas po peti put izabran za gradonačelnika Leskovca. On je takođe najavio da se u martu ove godine očekuje i zvanično otvaranje pogona turske kompanije Erenli, a ova investicija doneće ukupno 338 radnih mesta.

Nastavlja se i izgradnja sportskih terena, uređenje objekata vrtića, kao i obrazovnih ustanova, među kojima su Osnovna škola “Aca Sinadinović” u Predejanu, Trgovinsko-ugostiteljska i Osnovna škola “Josif Pančić” u Orašcu. Tokom ove godine počeće i radovi na rekonstrukciji objekta Dečijeg dispanzera, čiji se završetak očekuje krajem 2026.

“Planiramo da aktivno nastavimo sa rehabilitacijom kolovoza na gradskim ulicama i opštinskim putevima, da nastavimo sa uređenjem trotoarskih površina u centru Leskovca – na Bulevaru Oslobođenja, kako bismo imali kompletno sređene pešačke površine od železničke stanice do raskrsnice sa ulicom Južnomoravskih brigada i Rade Končar, zatim uređenje trotoara u naselju Suva reka, u ulici Pana Đukića”, rekao je Cvetanović.

Kako je najavio, u planu je i saniranje klizišta između ulica Svetozar Marković i Deligradska u Leskovcu, rekonstrukcija ulice Vlade Đorđevića, izgradnja ulica pored novog vrtića u naselju Stara stočna pijaca, Slogine i Sijarinske, uređenje ulice Save Đorđevića u Bobištu, uređenje prostora platoa Hisar u cilju prezentovanja kulturnog nasleđa, izgradnja objekta mesne zajednice u Gornjem Krajincu.

Takođe, nastavlja se izgradnja sekundarne vodovodne mreže za naselja u severnom delu grada i porečkom kraju, u zapadnom i istočnom delu grada, rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Toma Kostić u Bratmilovcu, izgradnja vodovodne mreže od Leskovca do Nomanice, Zloćudova, Gornjeg i Donjeg Krajinca, a zbog brojnih havarija rekonstrukcija mreže u ulici Omladinskih brigada i ulici Dvadeset i druga u naselju Rade Žunić.

Dodao je da JKP Toplana planira da nastavi sa brojnim projektima poput zamene kotla na mazut novim gasnim kotlom, rekonstrukcije dela priključnih toplovoda, nabavke gorionika, povezivanja kotla na gas…

Prilikom predstavljanja dosadašnjih ulaganja i rezultata rada aktuelnog rukovodstva, gradonačelnik Cvetanović je u svom obraćanju podsetio na jedanaest hiljada otvorenih radnih mesta, ulaganja u oblast zdravstva od milijardu 300 miliona dinara i dodatnih 45 miliona evra za trenutne radove i nabavku savremene aparature u Opštoj bolnici Leskovac, zatim na dvadeset odsto od ukupnog budžeta koliko se na godišnjem nivou izdvaja za obrazovanje.

“U putnu infrastrukturu uložena je milijarda 400 miliona dinara, a uređenjem atarskih puteva, vodotokova, elektrifikacijom polja i dodelom podsticajnih sredstava unapređeni su uslovi za oblast poljoprivrede”, rekao je Cvetanović, podsetivši i na izdvajanja za druge oblasti društva.

Koji će još projekti biti realizovani u Leskovcu, pogledajte u “Panorami” Televizije Leskovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *