U toku radovi na izgradnji grejnog sistema u SRC “Vlasina” u Vlasotincu

U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ uveliko su u toku radovi na izgradnji savremenog grejnog sistema na bazi toplotnih pumpi. Iako je objekat koji se prostire na četiri i po hiljade kvadratnih metara završen još 2008. godine, grejanje nije uvedeno zbog privatizacije hotela „Grozd“ na čiju je kotlarnicu ovaj objekat prvobitno trebalo da bude povezan.

Sportsko-rekreativni centar „Vlasina“ ispunjava sve preduslove za uvođenje najefikasnijeg grejanja zbog dovoljnih količina podzemnih voda. Kako ističe direktor Dejan Čikić, imali su sreće jer između sportske hale i reke Vlasine od ranije postoje bunari iz kojih se Vlasotince svojevremeno snabdevalo vodom.

U sklopu objekta Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina“ nalazi se i 18 lokala koji su nedavno zastakljeni, a sada predstoji uvođenje struje, vode, kanalizacije i sanitarne opreme kako bi mogli da se izdaju u zakup.

U toku naredne godine u vlasotinačkoj sportskoj hali biće postavljena led rasveta, a u planu je i instaliranje solarnih panela. Za treninge, Sportsko-rekreativni centar u Vlasotincu koristi 16 klubova, a dnevno kroz ovaj objekat  prođe između sto dvadesetoro i sto pedesetoro dece i sportista.