Rekonstruisan put prema Pustom Šilovu na teritoriji Opštine Medveđa

Radovi na asflatiranju puta koji vodi do Pustog Šilova, u ukupnoj dužini od tri kilometra, privredeni su kraju. Ovo je samo jedna od deonica koje će biti rekonstruisane u narednom perodu na teritoriji opštine Medveđa, sredstvima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Za rekonstrukciju pravca koji vodi od državnog puta M 39 prema Pustom Šilovu  izdvojeno je skoro 25 miliona dinara. Osim ove deonice planirano je asflatiranje puteva  još u mesnim zajednicama Rujkovac, Lece, Gazdare, Sijarinska Banja, Negosavlje, kao i prema samom rudniku Lece, u ukupnoj dužini od 15 kilometara, za šta su “Putevi Srbije” opredelili oko 130 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih, danas je planiran početak radova na rekonstrukciji više kraćih deonica u samoj Medveđi koje su u lošem stanju.

Pored sredstava koja su opredeljena iz republičkog budžeta i sama lokalna samouprava  izdojila je oko 34 miliona dinara za uređenje puteva na području opštine.

Ovim sredstvima do sada su uređeni putevi u mesnim zajednicam Sijarina, Kapit, Đulekare, Retkocer, Lece, Stubla. Ova rekonstrukcija je podrazumevala obavljane zemljanih pripremnih radova, naspinje šljunkom, uređenje odvoda pored samih puteva.

 

 

Pored navedenog, „Putevi Srbije“ u ovoj godini oprdelili su još 8 miliona dinara i neophodnu mehanizaciju kako bi se uredili nepristupačni putni pravci na području Medveđe.